FotoJoop 
  Home  |   Foto's 2023  |   Foto's 2022  |   Foto's 2021  |   Foto's 2020  |   Foto's 2019  |   Foto's 2018  |   Foto's 2017  |   Foto's 2016  |   Foto's 2015  |   Foto's 2014  |   Foto's 2013  |  Foto's 2012  |   Foto's 2011  |   Foto's 2010  |   Foto's 2009  |   Foto's 2008  |   Foto's 2007  |   Foto's 2006  |   Foto's 2005  |   Foto's 2004  
|1-07-2012 PIT010 nieuw welzijnswerk Alle informatie over aanbesteding, regelementen, opening tijden wijkcentra's, enz enz....|

 

Bezoekadres Servicepunt
PIT 010 IJsselmonde
Gezondheidscentrum Dante Lombardijen
Dantestraat 456
3076 KV Rotterdam
E-mail:
info@pit010.nl
Tel: 010 - 760 02 46
Wijkgebouwen
Vanaf 9 juli kunt u weer terecht in:
de Focus in Beverwaard,

NOTITIE GEBRUIK WIJKGEBOUWEN PIT010

WIJKGEBOUWEN

PIT010 is in opdracht van de deelgemeente IJsselmonde verantwoordelijk voor het beheer van de volgende vier wijkgebouwen:

 Wijkgebouw De Focus | Beverwaard | Oude Watering 324 te Rotterdam

 Wijkgebouw De Dijk | Groot IJsselmonde | Susannadijk 153 te Rotterdam

 Wijkgebouw Het Zaaltje | Groot IJsselmonde | Sportsingel 62 te Rotterdam

 Wijkgebouw Lombardijen | Lombardijen | Menanderstraat 89 te Rotterdam

FUNCTIE & DOELGROEP

De vier wijkgebouwen hebben een maatschappelijke functie in de wijk en zijn in beginsel bedoeld voor het ondersteunen van bewoners en buurtinitiatieven gericht op participatie, zelfredzaamheid en sociale cohesie. Daarnaast kunnen de wijkgebouwen worden gebruikt voor andersoortige en/of betaalde activiteiten (bijv. vergaderingen, trainingen, lessen, evenementen, commerciële doelen etc.) op verzoek van organisaties die van de ruimten in de wijkgebouwen gebruik willen maken.

Buurtinitiatieven krijgen voorrang op het gebruik door andersoortige activiteiten en organisaties. Voor het gebruik door maatschappelijke organisaties worden aparte afspraken gemaakt. De wijkgebouwen worden niet gebruikt voor (privé) feesten, partijen, bruiloften etc. en er wordt geen alcohol geschonken.

BEHEERDERS & CONTACT

De wijkgebouwen worden beheerd door twee vaste beheerders die elk verantwoordelijk zijn voor het beheer van twee wijkgebouwen.

Wijkgebouw De Focus & Het Zaaltje | beheerder Glenn Grootfaam | 06 - 46 33 59 80

Wijkgebouw De Dijk & Lombardijen | beheerder Zwanny Boersma | 06 - 21 88 11 59

Voor reserveringen, vragen en afspraken over gebruik telefonisch contact opnemen met de beheerders of een e-mail sturen naar: wijkgebouwen-ijsselmonde@pit010.nl

GEBRUIK WIJKGEBOUWEN

Met de gebruikers van wijkgebouwen wordt een gebruikersovereenkomst gesloten door PIT010. Daarbij wordt een kopie van het ID-bewijs van de gebruiker gemaakt. Wanneer in overleg met de beheerders afspraken worden gemaakt over zelfbeheer, ontvangt de gebruiker een sleutel (en eventueel alarmcode) van de beheerder en wordt hiervoor een sleutelovereenkomst gesloten door PIT010. Het gebruik van de wijkgebouwen kan worden gereserveerd per dagdeel:

Dagdeel 1: 09:00 – 13:00

Dagdeel 2: 13:30 – 17:30

Dagdeel 3: 18:00 – 22:00 PAGINA 2 VAN 2

Gebruik buiten deze dagdelen is alleen mogelijk na overleg met de beheerders. Hiervoor worden aparte gebruiksafspraken gemaakt.

KOSTEN GEBRUIK WIJKGEBOUWEN

Voor het gebruik van wijkgebouwen door bewoners voor buurtinitiatieven gericht op participatie, zelfredzaamheid en sociale cohesie worden géén kosten in rekening gebracht.

Voor het gebruik van wijkgebouwen door organisaties voor andersoortige en/of betaalde activiteiten (bijv. vergaderingen, trainingen, lessen, evenementen, commerciële doelen etc.) worden wel kosten in rekening gebracht.

Deze kosten bedragen €40,- per dagdeel per ruimte. Voor de grote ruimtes/zalen in wijkgebouw De Focus en wijkgebouw De Dijk wordt een bedrag van €80,- per dagdeel per ruimte in rekening gebracht. Wanneer het gebruik meerdere dagdelen en/of ruimtes beslaat worden ook meerdere dagdelen/ruimtes in rekening gebracht.

Het totale bedrag voor het gebruik wordt vastgelegd in de gebruiksovereenkomst en middels automatische incasso wordt het gebruik met de gebruikers (al dan niet periodiek) afgerekend.

Voor het (vaste) gebruik van de wijkgebouwen door maatschappelijke organisaties/gebruikers (o.a. Vraagwijzer, Sociaal Raadslieden Rotterdam) worden aparte gebruiksafspraken gemaakt door PIT010.

ZELFBEHEER

Waar mogelijk worden de wijkgebouwen in zelfbeheer beschikbaar gesteld aan vaste gebruikers, al dan niet gecombineerd met de inzet van vrijwilligers die bewoners en buurtinitiatieven ondersteunen. De gebruikers dragen daarbij zelf zorg voor het openen en sluiten van de wijkgebouwen en voor het beheer van het wijkgebouw gedurende de activiteit. De beheerders van PIT010 vormen daarbij de achtervang voor de gebruikers.

VOORZIENINGEN

PIT010 draagt zorg voor de aanwezigheid van voorzieningen in de wijkgebouwen. Dit betreft behalve de basisvoorzieningen als gas, water, electra, beveiliging, schoonmaak, meubilair, telefonie en internet (alleen voor bepaalde gebruikers), ook de facilitaire zaken als koffie en thee (met aanverwante apparatuur en serviesgoed), muziekinstallatie en kantoorartikelen als flipovers, stiften, etcetera.

Andere voorzieningen, zoals (gekoelde) frisdrank en snoepgoed, kunnen op verzoek van gebruikers en tegen een (geringe) betaling beschikbaar worden gesteld. Uitgangspunt daarbij is een kostendekkende vergoeding van deze voorzieningen.

PLANNING & PROGRAMMERING

De beheerders houden een programmering en planning bij per wijkgebouw per dag, week en per maand. Daarnaast houden de beheerders een relatiebestand bij met alle contactgegevens van de verschillende gebruikers, alsmede het type activiteit etc.

PIT 010 op Radio Rijnmond


Dinsdag 14 augustus heeft Radio Rijnmond aandacht besteed aan het welzijnswerk in IJsselmonde. In dat item kwam een bewoner en Thuis op Straat (TOS) aan het woord. TOS is de partij die tot 1 juli 2012 verantwoordelijk was voor het pleinwerk voor jonge jeugd in IJsselmonde. Omdat er diverse onjuistheden in het item naar voren kwamen, willen we op deze manier reageren.

Jongerenwerk en pleinwerk
TOS stelt dat jongerenwerkers en pleinwerkers ontbreken op straat in IJsselmonde sinds PIT 010 het welzijnswerk uitvoert. Het pleinwerk dat TOS voorheen deed, maakt geen deel uit van de opdracht aan PIT 010. Wat het jongerenwerk betreft, zijn er op dit moment in IJsselmonde vier jongerenwerkers actief op straat vanuit het ‘Stedelijk Team Jongerenwerk’ (herkenbaar aan grijze T-shirts met daarop die aanduiding in witte letters). De deelgemeente IJsselmonde formuleert een aanvullende opdracht aan PIT 010 voor uitbreiding van het aantal jongerenwerkers. Pleinactiviteiten zoals die door TOS werden uitgevoerd, zijn echter geen onderdeel uit van deze extra opdracht. Als gevolg van bezuinigingen kan de deelgemeente niet terug naar het ruime aantal jongerenwerker dat in 2011 actief was op straat en in de diverse locaties.

Wijkfeest 8 september
In het radio-item wordt gesteld dat PIT 010 het wijkfeest op zaterdag 8 september voor de Heindijk zou organiseren. Dit klopt niet. Het organiseren van dit wijkfeest heeft nooit tot de opdracht van PIT 010 behoord. Er is juist bewust voor gekozen dit feest nog door TOS te laten organiseren, gezamenlijk gefinancierd door Woonbron en de deelgemeente.

Wijkgebouwen
De genoemde wijkgebouwen De Dijk en Focus zijn geopend in overleg met de vaste gebruikers. In wijkgebouw De Dijk is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur inloop.
PIT 010 is bereikbaar op telefoonnummer 010 - 760 02 46 en via e-mail
info-ijsselmonde@pit010.nl. Deze gegevens staan ook op de website.

De beheerders van de gebouwen zijn mobiel bereikbaar:

  • Wijkgebouw De Focus & Het Zaaltje, beheerder Glenn Grootfaam: 06 - 46 33 59 80.
  • Wijkgebouw De Dijk & (vanaf 1 oktober 2012) Lombardijen, beheerder Zwanny Boersma: 06 - 21 88 11 59.

Voor reserveringen, vragen en afspraken over het gebruik van de wijkgebouwen is telefonisch contact op te nemen met de beheerders of kan een e-mail gestuurd worden naar:
wijkgebouwen-ijsselmonde@pit010.nl.

Deze informatie is terug te vinden op de website en is vermeld bij de ingang van de betreffende wijkgebouwen.

Hoe werkt PIT 010?
Wat zijn iemands mogelijkheden en hoe kan je die versterken? Op die manier kijken wij naar buurtbewoners die ondersteuning nodig hebben. We helpen mensen stap voor stap uit hun sociaal isolement, ondersteunen mensen met (geld)problemen en stimuleren buurtgenoten elkaar te leren kennen en te helpen. De centrale doelstelling is inwoners de regie te geven over hun eigen leven. Dat sluit aan bij het overheidsbrede beleid om de verzorgingsstaat om te vormen tot een participatiesamenleving.

Vanuit dat beleid heeft het welzijnswerk in IJsselmonde een andere inhoud gekregen, ook wel aangeduid als ‘nieuw welzijn’. De deelgemeente heeft via een aanbesteding daarvoor een nieuwe aanbieder gekozen: PIT 010.

Daarnaast besteedt de deelgemeente minder geld aan het welzijnswerk en daarom zijn keuzes gemaakt. Bewoners merken nu de bijbehorende veranderingen.
Voor bewoners betekent dit dat er nu een groot beroep wordt gedaan op het eigen initiatief. Activiteiten worden niet meer aangeboden, wel is er ondersteuning en advies, en men kan tegen een voordelig tarief ruimte huren.
Hebben bewoners problemen en is daarbij hulp nodig, dan wordt eerst gekeken of er geen familie, vrienden of buurtbewoners zijn die kunnen helpen. Pas als dat niet het geval is, wordt (tijdelijk) professionele hulp geboden, eventueel in samenwerking met een vrijwilliger. Ook wordt daarbij gevraagd iets terug te doen voor andere bewoners die hulp nodig hebben.

Goedendag, een boze bewoonster

Naar aanleiding van verontrustende berichten,  en vastgesteld dat de medewerkers van Pit 010 geen enkele medewerking geven aan de activiteiten aan de Dijk.

Heb ik de volgende vragen aan U.

1       Wat zijn de afspraken die geleid hebben tot het overhevelen van het welzijnswerk voorheen perfect geregeld door Perspect?

2       Welke zijn de financiële tegemoetkomingen aan Pit 010 om het perfecte werk van Perspect te continueren?

3       Graag zo spoedig mogelijk inzage daarvan (inzake W.O.B.)

Deze vraag stel ik omdat bij alles wat wij als vrijwilligers te horen krijgen DOE MAAR ZELF WIJ HEBBEN GEEN GELD.

En niet te vergeten er bestaat ook niets zoals een vrijwilligers vergoeding.

Ik heb deze vraag o.a. ook gesteld aan Marcella  Braamskamp en zij zou mij uiterlijk vandaag 16 augustus berichten OOK NIET GEBEURD

 Deze aanbesteding aan Pit 010 is in een woord een soap, weg sociaal contact, weg inloop van 9.00 tot 22.00, weg enz. enz.

Deze mail stuur ik ook namens 10 andere vrijwilligers van Perspect

bron: 16-08-2012 w.de wit

Met vriendelijke groet,

wil de wit 

 

 

 

Het welzijnswerk in IJsselmonde is veranderd.

Dit was nodig omdat het aanbod versnipperd was over verschillende aanbieders, onvoldoende aansloot op de vraag van de IJsselmondse burgers en er nieuwe taken op het terrein van de AWBZ en jeugdzorg naar de (deel)gemeente komen, waar nieuw welzijn een rol in moet spelen.

Feiten op een rij
Tot 1 juli 2012 verzorgden, naast veel kleine partijen, zes grotere instellingen het welzijnsaanbod met subsidie van de deelgemeente. De deelraad en het dagelijks bestuur hebben in het najaar van 2010 aangegeven dat het welzijnswerk te versnipperd was en niet effectief functioneerde. Een onderzoek waar de welzijnsorganisaties bij betrokken waren, heeft dit in 2011 bevestigd. In januari 2011 kregen de zes welzijnsaanbieders de mededeling van de deelgemeente over het einde van hun subsidie. Zo kwam geld vrij voor nieuw welzijn; niet al het geld dat vroeger naar de zes instellingen ging, want door bezuinigingen is het welzijnsbudget kleiner geworden. Met Algemeen Maatschappelijk Werk IJsselmonde (DOCK), Jongerenwerk IJsselmonde/SWF, OK(Onbenutte Kwaliteiten) IJsselmonde, Perspect en Stichting IJsselwijs is de subsidierelatie beëindigd per 1 juli 2012. De subsidie aan IJsselwijs voor het verzorgen van de VraagWijzer loopt wel door. Met Stichting Peuteropvang IJsselmonde wordt de subsidierelatie beëindigd per 31 december 2012.

Andere opdracht
De deelgemeente heeft, via een aanbestedingsprodecure, gezocht naar één aanbieder voor de hele opdracht voor nieuw welzijn. Uit de aanbesteding kwam PIT 010 als beste uit de bus. De opdracht voor nieuw welzijn is niet een optelsom van de opdrachten aan de instellingen die tot 1 juli 2012 het welzijnsaanbod verzorgden. De nieuwe opdracht, die bestaat uit twee hoofdthema’s Zelfredzaamheid en Sociale Cohesie, is gericht op de gewenste resultaten. Nieuw welzijn moet alle IJsselmondenaren stimuleren mee te doen in de samenleving. Hierbij wordt eerst gekeken naar wat mensen zelf kunnen of wat hun eigen omgeving voor hen kan betekenen. Pas als dat niet werkt, kan men terugvallen op vrijwilligers en (tijdelijke) professionele ondersteuning. PIT 010 hanteert een methode die de bestaande krachten in de wijk mobiliseert en bewoners stimuleert om actief te worden als vrijwilliger. Tegelijkertijd signaleert PIT 010 zo breed en zo vroeg mogelijk of mensen problemen hebben waar zij zelf niet uitkomen, en trekt hen over de streep om hulp te vragen.

Bron:21/08/2012 - 16:09

transformatie welzijn ijsselmonde

Leverende organisatie | Aangeleverd op 19-06-2012

#NieuwWelzijn IJsselmonde

NieuwWelzijn IJsselmonde

Convenant Nieuw Welzijn IJsselmonde 2012 - 2015 ondertekend

15 juni 2012 ondertekenden de deelgemeente IJsselmonde en PIT 010 B.V. de overeenkomst #NieuwWelzijn IJsselmonde 2012-2015. #NieuwWelzijn IJsselmonde gaat uit van de (eigen) kracht van burgers. Zelfredzaamheid, participatie en sociale netwerken staan hierbij centraal.

De hashtag (die op Twitter categorieën aanduidt) in #NieuwWelzijn IJsselmonde is geen tikfout. De deelgemeente onderstreept hiermee hoe belangrijk innovatie en sociale netwerken zijn in deze opdracht.

IJsselmonde is, samen met Charlois en Hoogvliet, een van de drie pilotgebieden in het proces van vernieuwing van zorg en welzijn in Rotterdam. De deelgemeente IJsselmonde heeft de opdracht voor #NieuwWelzijn, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, uitgezet via een bestuurlijke aanbesteding. Het aanbestedingsproces is met de ondertekening afgesloten. PIT 010 gaat op 1 juli 2012 van start.

Aanbesteding

Meer informatie? nieuwwelzijn@ijsselmonde.rotterdam.nl

Stand van zaken 30 januari 2012

Stedelijke website
Informatie over Vernieuwing Zorg en Welzijn in Rotterdam is te vinden op de website

http://www.rotterdam.nl/vernieuwenzorgenwelzijn.

Diverse documenten transformatie welzijn ijsselmonde:

Ondertekening convenant Nieuw Welzijn IJsselmonde (persbericht 15 juni 2012)

Ondertekening convenant Nieuw Welzijn IJsselmonde (persbericht 11 juni 2012)

Besluit over gunning aanbesteding Nieuw Welzijn IJsselmonde (persbericht 25 mei 2012)

Bestrijding taalachterstanden gezamenlijke opgave deelgemeente en gemeente (persbericht 23 maart 2012)

Startbijeenkomst aanbesteding Nieuw Welzijn IJsselmonde (persbericht 20 februari 2012)

Overeenstemming deelgemeente en Perspect (persbericht 30 januari 2012)

Welzijnswerk voor IJsselmondse burger in 2012 (persbericht 22 november 2011)

Basis voor vernieuwing welzijnswerk IJsselmonde vastgesteld

Basis voor transformatie Welzijn IJsselmonde: ‘Focus en Massa’

Rapport Focus en Massa transformatie welzijn IJsselmonde - juni 2011

IJsselmonde Welzijnsnota 2008 "Kadernota Welzijn "Wel zijn of niet zijn, dat is de vraag"

Het welzijnswerk in IJsselmonde is veranderd.

Nieuw welzijn IJsselmonde

Logo PIT 010

Dit was nodig omdat het aanbod versnipperd was over verschillende aanbieders, onvoldoende aansloot op de vraag van de IJsselmondse burgers en er nieuwe taken op het terrein van de AWBZ en jeugdzorg naar de (deel)gemeente komen, waar nieuw welzijn een rol in moet spelen.

Feiten op een rij
Tot 1 juli 2012 verzorgden, naast veel kleine partijen, zes grotere instellingen het welzijnsaanbod met subsidie van de deelgemeente. De deelraad en het dagelijks bestuur hebben in het najaar van 2010 aangegeven dat het welzijnswerk te versnipperd was en niet effectief functioneerde. Een onderzoek waar de welzijnsorganisaties bij betrokken waren, heeft dit in 2011 bevestigd. In januari 2011 kregen de zes welzijnsaanbieders de mededeling van de deelgemeente over het einde van hun subsidie. Zo kwam geld vrij voor nieuw welzijn; niet al het geld dat vroeger naar de zes instellingen ging, want door bezuinigingen is het welzijnsbudget kleiner geworden. Met Algemeen Maatschappelijk Werk IJsselmonde (DOCK), Jongerenwerk IJsselmonde/SWF, OK(Onbenutte Kwaliteiten) IJsselmonde, Perspect en Stichting IJsselwijs is de subsidierelatie beëindigd per 1 juli 2012. De subsidie aan IJsselwijs voor het verzorgen van de VraagWijzer loopt wel door. Met Stichting Peuteropvang IJsselmonde wordt de subsidierelatie beëindigd per 31 december 2012.

Andere opdracht
De deelgemeente heeft, via een aanbestedingsprodecure, gezocht naar één aanbieder voor de hele opdracht voor
nieuw welzijn. Uit de aanbesteding kwam PIT 010 als beste uit de bus. De opdracht voor nieuw welzijn is niet een optelsom van de opdrachten aan de instellingen die tot 1 juli 2012 het welzijnsaanbod verzorgden. De nieuwe opdracht, die bestaat uit twee hoofdthema’s Zelfredzaamheid en Sociale Cohesie, is gericht op de gewenste resultaten. Nieuw welzijn moet alle IJsselmondenaren stimuleren mee te doen in de samenleving. Hierbij wordt eerst gekeken naar wat mensen zelf kunnen of wat hun eigen omgeving voor hen kan betekenen. Pas als dat niet werkt, kan men terugvallen op vrijwilligers en (tijdelijke) professionele ondersteuning. PIT 010 hanteert een methode die de bestaande krachten in de wijk mobiliseert en bewoners stimuleert om actief te worden als vrijwilliger. Tegelijkertijd signaleert PIT 010 zo breed en zo vroeg mogelijk of mensen problemen hebben waar zij zelf niet uitkomen, en trekt hen over de streep om hulp te vragen.

Aanvullende informatie

Meer informatie over PIT 010 is te vinden op www.ijsselmonde-pit010.nl

Powered by Rainbow