FotoJoop 
  Home  |   Foto's 2023  |   Foto's 2022  |   Foto's 2021  |   Foto's 2020  |   Foto's 2019  |   Foto's 2018  |   Foto's 2017  |   Foto's 2016  |   Foto's 2015  |   Foto's 2014  |   Foto's 2013  |   Foto's 2012  |   Foto's 2011  |   Foto's 2010  |  Foto's 2009  |   Foto's 2008  |   Foto's 2007  |   Foto's 2006  |   Foto's 2005  |   Foto's 2004  
|beverwaard info het nieuws van 2009 in de beverwaard.|

politie bericht

Het winkelgebied Oude Watering wordt druk bezocht door de bewoners van de Beverwaard. Een veel gehoorde klacht is dat er veel wordt gefietst  in het winkelgebied. Het gehele winkelgebied is middels verkeersborden aangewezen als voetgangersgebied.

Het is dus verboden om te fietsen in het winkelgebied.

De komende maanden wordt hierop door de wijkpolitie Beverwaard streng  gecontroleerd. De boete voor het fietsen in het winkelgebied bedraagt 35 Euro. Wees dus gewaarschuwd.

Wijkpolitie Beverwaard

=========

Open Huis jongerenvoorziening Beverwaard

op 12 oktober

Op 12 oktober is er tussen 18.00 en 19.30 uur Open Huis van de jongerenvoorziening Beverwaard in trefpunt De Focus aan de Oude Watering 324. Om 18.00 uur onthullen Nurten Karisli, portefeuillehouder Jeugd van de deelgemeente IJsselmonde en rapper Heinek’n de naam van de jongerenvoorziening Beverwaard en lanceren zij de “hyvessite jongerenwerk Beverwaard”.

De jongerenvoorziening is sinds begin 2009 gehuisvest op de tweede etage van De Focus en is vier middagen en avonden in de week geopend. Jongeren van 12 tot 23 jaar kunnen hier terecht bij jongerenwerkers van Jongerenwerk IJsselmonde met vragen of om advies, voor workshops over bijvoorbeeld sollicitatietraining, maar ook om lekker te chillen of een spelletje te doen met leeftijdsgenoten. Er is ook een speciale meidendag: elke maandag is er van alles te doen, sieraden maken, dansen etc.

Verder is er een muziekstudio waar jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen. Er is begeleiding aanwezig - een jongere die een muziekopleiding volgt bij het Albeda College - om de jongeren te helpen bij het maken van beats, raps en het schrijven van teksten. De muziekstudio is niet alleen voor de jongeren, er zijn ook andere gebruikers. Webradiostation Fusion Radio verzorgt vanuit de muziekstudio elke dinsdagavond drie live internet radio-uitzendingen. De programma’s worden gemaakt door jongeren die worden begeleid door een kleine groep professionals.

De jongerenvoorziening draait nu zo’n driekwart jaar. Het is echt een eigen plek voor de jongeren geworden. Jongerenwerk IJsselmonde stelt iedereen in de gelegenheid om een kijkje te nemen tijdens het Open Huis op maandag 12 oktober aanstaande.

Het inrichten van de muziekstudio, de verbouwing van de jongerenvoorziening en van De Focus zijn financieel mogelijk gemaakt door Woonbron, Pact Op Zuid en Directie Veilig. Sport en Recreatie en deelgemeente IJsselmonde hebben het verbouwingsproces begeleid.


Maandag 12 oktober: Beverwaard
De Jeugdkansenzone-dagen worden in Beverwaard feestelijk geopend. Samen met u geven wij het startschot voor een week waar thuis, school en vrije tijd met elkaar verbonden worden. Maak kennis met de partijen die zich bezig houden met de ontwikkeling van de jeugd. Laat u informeren over de producten en diensten, doe mee met leuke activiteiten en geniet van de spetterende optredens en demonstraties!

Programma

13.00 – 15.00 uur Wijkwandelingen Beverwaard
15.30 uur Officiële aftrap JKZ-dagen
15.30 – 18.00 uur Informatiemarkt en Activiteitenprogramma
18.00 - 19.00 uur Open huis / onthulling naam en hyvespagina jongerenvoorziening Beverwaard

Informatiemarkt + officiële aftrap + Open huis
Alle wijkinformatie op één centrale locatie. Bezoek tussen 15.30 en 18.00 uur de informatiemarkt en laat u informeren over de producten en diensten op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van de jeugd. Locatie: Trefpunt De Focus, Oude Watering 324.

Activiteitenprogramma
In en rond De Focus (Oude Watering) in Beverwaard is voldoende te beleven voor de jeugd. Ga de uitdaging aan op de sportvelden, kom kijken naar de verschillende optredens en demonstraties en neem deel aan de diverse workshops.

===========

Wegwerkzaamheden kruising Groeninx van Zoelenlaan/Beverwaard

21 augustus t/m 25 september

In verband met de aanleg van tramwissels en een tramplushalte wordt er gewerkt aan de kruising Groeninx van Zoelenlaan/Cannenburchstraat (kruising voor de wijk Beverwaard). De kruising Groeninx van Zoelenlaan bij Beverwaard gaat hiervoor tijdelijk dicht voor verkeer naar en van Ridderkerk. Ook rijdt gedurende 10 dagen tram 23 niet naar de Beverwaard.

Vanaf vrijdag 21 augustus tot en met maandag 31 augustus is de kruising Groeninx van Zoelenlaan/Cannenburchstraat grotendeels afgesloten. Er is alleen verkeer mogelijk tussen IJsselmonde en Beverwaard, incl. busverkeer naar Ridderkerk. Het overige verkeer wordt omgeleid. Gemeentewerken treft hiervoor voorzieningen. Tram 23 rijdt in deze periode niet. De RET zet richting Beverwaard vervangend busvervoer in.

Gedeeltelijke afsluiting
Vanaf 1 september tot en met 25 september is de kruising gedeeltelijk afgesloten. Meer informatie hierover volgt later.

Verkeer vanuit Ridderkerk
Verkeer vanuit Ridderkerk kan vanaf 21 augustus tot en met 25 september niet over de Groeninx van Zoelenlaan rijden van en naar de Rotterdamseweg. Verkeer wordt met borden omgeleid via de ring.

Informatie
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw B. Magdalena, projectcommunicatie Gemeentewerken, tel.nummer (010) 489 33 58 of via e-mail b.magdalena@gw.rotterdam.nl.

==========

Dwight Memorial Day

Op 6 september is het Middachtenplantsoen het centrum van de Beverwaard. Voor het achtste jaar speelt zich daar de Dwight Memorial Day af. Basketballen, voetballen, live muziekoptreden, dj’s: een mooie mix van sport en muziek.

Miguel Cotino (24) doet de voorbereiding en coördinatie van dit spektakel vanuit het huis van zijn ouders aan de Oude Watering . “Samen met oud-Beverwaarder Elias Richardson (28). Maar omdat hij nu in Breda woont, heb ik de leiding overgenomen”, voegt hij toe.
Dwight Pollack – de naamgever achter dit evenement - was een beroemde basketballer uit de Beverwaard. De National Basketball Association (NBA) scoutte hem, waarna hij in Amerika hard bezig was de top te bereiken. In 1999 overleed hij plotseling. Miguel: “Dwight had een motto dat we met de Dwight Memorial Day levend willen houden: Je kunt alles bereiken, als je er maar hard genoeg voor werkt”.
Dat geldt zeker voor organisator Miguel Cotino die met tomeloos enthousiasme aan dit evenement werkt. Hij studeert media, entertainment en management aan Hogeschool In Holland en heeft inmiddels een eigen bedrijf (Miggs-Entertainment) voor de begeleiding van artiesten en het organiseren van evenementen.

Miguel en Elias staan er niet alleen voor. Een flinke groep jongeren uit de buurt staat ook dit jaar weer klaar voor het doen van kleine en grote klussen. Miguel: “Van het mee helpen organiseren leren ze veel. Deze dag – van 10.00 tot 20.00 uur - is trouwens voor iedereen. Jong en oud. Met en zonder sporttalent. Het wordt weer een ècht Beverwaard-evenement. De wijk waar ik me thuis voel”.

Miguel Cotino bij het memorial-standbeeld van Dwight Pollack >


Indrukwekkend evenement

Portefeuillehouder Nurten Karisli: “Dwight Memorial Day is een indrukwekkend evenement georganiseerd door jongeren die het inspirerende motto van Dwight Pollack op buurtgenoten over willen brengen”

---------------

==========

Minder ruzietjes door Hawaïaanse dans'

Door CHARLOTTE VAN GENDEREN
ROTTERDAM - Vechten, druk doen, weinig concentratie: groep zes van basisschool De Regenboog in de Rotterdamse Beverwaard dreef leerkrachten regelmatig tot wanhoop. De gedragsproblemen zijn grotendeels verleden tijd.

Met de vloeiende beweging moeten de leerlingen ?dicht bij zichzelf blijven?. FOTO CEES KUIPER
Hoe dat komt? Door een Hawaïaanse bewegingsleer. Groepsleerkracht Andreas Cornelisse: "Ongelofelijk, maar het werkt écht.''

Opperste concentratie in de gymzaal van de protestants-christelijke basisschool. Dertig zesdegroepers staan in twee rijen, dicht bij elkaar, en maken een vloeiende beweging met armen en benen.

"Ze staan in elkaars veilige zone,'' wijst leraar Andreas, terwijl schoolmaatschappelijk werkster José Nap de bewegingen voordoet op Zuid-Amerikaanse klanken. "Zo leren ze dat ze elkaar niet meteen hoeven slaan als de één de ander per ongeluk aanraakt.''

Het is een van de dingen die de kinderen leren van de bewegingsleer, in oktober door schoolmaatschappelijk werkster José Nap geïntroduceerd. "Het klinkt vaag, maar het bruggetje tussen hun linker- en rechterhersenhelft wordt door de herhaalde beweging open gehouden,'' verklaart Nap, die de leer oppikte op reis in Hawaï.

"De beweging, die ik 'vliegen' noem, gebruiken de Hawaïaanse stammen om in balans te komen. Dat gebeurt ook met de kinderen; ze leren zich concentreren.'' "Blijf dicht bij jezelf,'' roept Nap om de haverklap. De leerlingen moeten de beweging blijven maken zonder zich te laten afleiden.

Eén gebaar in het bijzonder gebruikt meester Andreas graag in de les: het handgebaar naar het hart. "Bij jezelf blijven, zeg je daar dan ook bij. "Het werkt, ze laten zich minder snel afleiden. De een beter dan de ander, maar toch.''

En dat terwijl groep zes tot eind vorig jaar als een probleemklas te boek stond. "Drie, vier keer per dag waren er vechtpartijtjes,'' vertelt Cornelisse. "Nu hoogstens eenmaal per week. Ik ben er zo blij mee.''

José Nap denkt dat meer scholen baat kunnen hebben bij het 'vliegen'.
bron:ad 16-01-09

===============

Brandweer mijdt de Beverwaard

ROTTERDAM - De Rotterdamse brandweer heeft in de nieuwjaarsnacht urenlang geen kleine brandjes geblust in de Beverwaard.
Nog ver voor de jaarwisseling raakte bij een vreugdevuur op de Houdringeweg de ME slaags met veertig feestvierders. Dit was voor de spuitgasten het sein om zich terug te trekken. Pas een tiental uren later, in de vroege morgen, keerden zij terug. Afspraak was, dat de wagens wel onder begeleiding van de ME zouden uitrukken voor een brand met gevaar voor de omgeving, maar dit bleek niet nodig.

   bron:ad02-01-09FOTO ANP/KOEN SUYK

==============

House of Hope opent vestiging in de Regenboogschool

House of Hope voor laagdrempelige hulp voor alle wijkbewoners

Op zaterdag 31 januari verrichtte dagelijks bestuurder Bram van Hemmen de officiële opening van de nieuwe vestiging van House op Hope in de Beverwaard. House of Hope staat voor laagdrempelige hulp voor alle wijkbewoners en is gevestigd in de Regenboogschool aan het Gronsvelderf 105. Inmiddels vindt een groeiend aantal Beverwaarders de weg naar House of Hope. Bas van Zuijlekom is één van de veertig gemotiveerde vrijwilligers. We stelden hem een paar vragen.

Waar staat House of Hope voor?
Twee woorden zijn belangrijk: ondersteuning en ontmoeting. We willen mensen ondersteunen waar dat nodig is: met het invullen van formulieren, met geldproblemen, met vragen over wonen, opvoeding, relatie enzovoort. Daarvoor houden we inloopspreekuren op maandagavonden en woensdagmiddag. Ontmoeting betekent dat we gezellige en zinvolle activiteiten willen organiseren waardoor mensen met elkaar in contact komen. Iedereen kan elke zondagmiddag van 13.30 – 15.30 uur bij ons terecht in het T-House in de Regenboogschool.

Kunnen jullie alle problemen van de mensen oplossen?
Nee hoor! Wel vinden we het belangrijk dat iedereen die als cliënt bij ons binnenkomt, persoonlijke aandacht krijgt en dat er goed naar hun vragen geluisterd wordt. Wat we ook doen: wanneer mensen dat fijn vinden, komen we bij hen thuis langs. Dat kan goed van pas komen voor mensen die moeilijk hun huis uit kunnen. House of Hope kan natuurlijk niet alle problemen oplossen. Maar we weten wel de weg te vinden naar instanties. Als het nodig is, gaan we samen met de cliënt naar die andere instantie. We zijn een echte netwerkorganisatie.

Waar komen jullie vrijwilligers vandaan?
Onze vrijwilligers komen vooral uit Rotterdamse kerken en uit kerken uit de regio. We streven ernaar dat in de toekomst ook meer bewoners van de Beverwaard vrijwilliger worden in House of Hope. Onze vrijwilligers hebben een christelijke levensovertuiging en willen graag de liefde van Jezus zichtbaar maken in de wijk. Dit betekent niet dat House of Hope mensen wil bekeren. We zijn er voor iedereen in de wijk: moslim, christen, hindoe, gelovig en niet-gelovig.

Wat gaat de Beverwaard in de toekomst van jullie merken?
House of Hope staat voor “Meer leven in de wijk”. Als steeds meer mensen de weg naar ons weten te vinden, kunnen we mensen helpen een fijner leven te hebben met minder problemen. We zijn ook van plan om activiteiten voor kinderen te gaan organiseren. Misschien gaan we cursussen geven over omgaan met geld. We zijn net begonnen met ons werk in de Beverwaard en we zoeken naar dingen waar behoefte aan is.

=============

Agressie bij hondencontrole

ROTTERDAM - Medewerkers van Stadstoezicht deelden gisteren tijdens een speciale actie tegen hondenoverlast ruim 110 bekeuringen uit aan hondenbezitters.
 
FOTO JOEP VAN DER PAL bron:ad 12/02/09 
 
Een boze hondenbezitter in de Rotterdamse wijk Beverwaard mishandelde daarbij de toezichthouder die hem wilde bekeuren voor zijn loslopende huisdier. Collega-toezichthouders moesten gepast geweld gebruiken om de agressieve man in bedwang te houden.

Stadstoezicht is erg geschrokken van het incident. Volgens woordvoerder Fred Marree komt het wel vaker voor dat toezichthouders agressief worden bejegend op straat, maar meestal gaat het niet verder dan verbaal geweld. ,,Het is weliswaar een incident, maar het blijft vervelend dat mensen die de stad netjes willen houden zo worden bejegend,'' zegt hij. ,,Wij moeten bescherming geven aan burgers. Maar ook wij moeten goede bescherming krijgen,'' vindt hij.

Sinds gisteren is de poepboete fors verhoogd en worden ook de kosten van het opruimen van de hondenpoep op de eigenaren verhaald. De boete kan oplopen tot 203 euro. In wijken waar in burger werd gecontroleerd, is meer bekeurd dan in de buurten waar toezichthouders in uniform rondliepen.
=============

Park tussen Oud IJsselmonde en Beverwaard
Het groengebied aan de Arthurweg wordt omgevormd tot een aantrekkelijk waterrijk park voor Oud IJsselmonde en de Beverwaard.

 Spelen in en met de natuur staat hier centraal, gedacht wordt aan een speeldernis.

 Ook de scouting van ‘t Gebouw kan hier een plek krijgen.

Dit zijn enkele highlights uit het Masterplan.

 Tijdens

 de bijeenkomst zullen meerdere facetten uit het Masterplan worden belicht.

 Natuurlijk kunt u het Masterplan ook inzien bij het informatiecentrum van de deelgemeente aan de Groene tuin 317.

==========

Plantenruilmarkt Beverwaard

Winkelend publiek verrast

De Plantenruilmarkt van de Tuinacademie Beverwaard in het Beverwaardse winkelcentrum verraste zaterdag 25 april het winkelend publiek. “Flink wat mensen die eerst boodschappen deden, ontdekten pas daarna onze ruilmarkt en kwamen later naar het winkelcentrum terug met een tas vol stekjes”, aldus vrijwilligster Nel Snoek van Tuinacademie Beverwaard.

En dat leverde flink wat nieuwe ‘klanten’ op voor de ruilmarkt die vorig jaar voor het eerst aan het Slangenburgplein werd gehouden. Het principe is simpel. Steek thuis een paar aardige stekjes uit de grond en ruil ze op de Plantenruilmarkt om voor plantjes die je graag in de tuin of op het balkon wilt hebben. De Plantenruilmarkt wordt gefinancierd door deelgemeente IJsselmonde, Woonbron, Woonstad Rotterdam en Pact op Zuid.

Bezoekers geven elkaar tips
Niet alleen de vrijwilligers van de Tuinacademie waren een vraagbaak, ook de bezoekers zelf voorzagen elkaar van tips om balkon en tuin er beter uit te laten zien. En die spontane uitwisseling, daar was ’t de initiatiefnemers precies om te doen. Een succes dus die Plantenruilmarkt, passend in een wijk met opvallend veel tuinen en parkjes. Portefeuillehouder Bram van Hemmen: “Waar anders in Nederland vind je een Tuinacademie? Dat is nu typisch iets Beverwaards. Mensen ontmoeten elkaar en leggen waardevolle sociale contacten. En niet eenmalig, maar het hele jaar door, want de Tuinacademie lééft in de Beverwaard. Het is een bindmiddel dat mensen een goed gevoel geeft".

Allereerste plant voor het balkon
De ruilbeurs was zaterdag opgesplitst in kramen met verschillende afdelingen. Een afdeling voor groenblijvende planten bijvoorbeeld en een aparte kraam met vruchtenplanten zoals bramen, tomaat en citroenmelisse. Ook een tafel met heesters en met bloeiende planten ontbrak niet. Bovendien konden bezoekers zich ter plekke inschrijven voor nieuwe cursussen en informatiebijeenkomsten van de Tuinacademie. Over het verwijderen van onkruid bijvoorbeeld of het snoeien van heesters. Voor sommige Beverwaarders was de Plantenruilmarkt de allereerste kennismaking met de wereld van de buitenplanten. Voor Yvon bijvoorbeeld: “Ik woon nu 9 jaar aan de Oude Watering. Met een balkon, maar daar staan alleen twee tuinstoelen op. Nu komt er voor het eerst ook een plant te staan”. En ze tilt trots haar pot met bamboeplant op. “Gekregen zonder dat ik er wat voor in hoefde te leveren”.

==========

Verhage fastfood - logoRotterdam - Beverwaard


Inleiding

Foto album

Burgemeester Aboutaleb overhandigt tante Jeanne de Erasmusspeld!

Bij zijn bezoek in 2009 aan de Rotterdamse Verhage-vestigingen Prinsenplein en Beverwaard heeft de nieuwe Rotterdamse burgemeester o.a. een gesprek met tante Jeanne, beter bekend als tante Sjaan, gehad. Hij was erg onder de indruk van de prestaties en sociale instelling van de 70-jarige Sjaan. Haar houding tijdens overvallen, haar bemoeienissen met het leefklimaat op het winkelcentrum, haar tomeloze inzet en doorzettingsvermogen ondanks de vele lichamelijke klachten hebben er toe geleid dat Sjaan, op dinsdag 16 februari in de stampvolle burgerzaal op het stadhuis door Aboutaleb om 16 uur 30 de Erasmusspeld kreeg opgespeld.

“Sjaan is 'cool'. Sjaan is een voorbeeld voor ons allen.” merkte hij in zijn goed voorbereide speech op. Omdat verzocht was deze huldiging geheim te houden waren Sjaan en haar man Dick onder valse voorwendsels door Wesley Fok, de franchisenemer van de Beverwaard, naar de Coolsingel geloodst. Sjaan was dan ook totaal verrast.

Veel huidige franchisenemers hebben ooit op de Beverwaard hun ‘intrede’ tot de formule gemaakt en daarbij ongetwijfeld met Sjaan van doen gehad. Zelf heb ik haar vanaf haar start, op 24 september 1984, regelmatig meegemaakt en kunnen zien hoe ze met haar positieve instelling en ‘milde Verhage-obsessie’ haar steen aan het succes van de vestiging Beverwaard heeft bijgedragen. Het toekennen van deze onderscheiding heeft ze dan ook ten volle verdiend! Ik vond het een eer daarbij aanwezig te zijn geweest. Bravo Sjaan!

Joop Verhage

Verhage Beverwaard de beste van Nederland

Sinds 4 januari mag de vestiging van Verhage fast food restaurant aan de Oude Watering in Rotterdam-Beverwaard zich de beste Verhage van Nederland noemen. Op donderdagochtend 21 januari feliciteerde Nurten Karisli ondernemer Wesley Fok met een welverdiende bos bloemen. Klik hier voor het artikel in IJsselmonde natuurlijk gezellig.

Winkelen in de Beverwaard is leuk!

Verhage Beverwaard staat weer eens in de pers. Uit de Monitor Veilig Ondernemen blijkt dat 60 tot 70% van de winkeliers in de Beverwaard vindt dat de veiligheid is verbeterd.

Klik hier voor het artikel uit Het Magazine IJsselmonde.

Het winkelcentrum heeft inmiddels ook een eigen website met aanbiedingen van verschillende leveranciers.

Veilig Ondernemen werpt zijn vruchten af

Klik op onderstaand artikel om het goed te kunnen te lezen:

gelezen in Het Magazine IJsselmonde (jaargang 14, nr. 4 juli 2009)

 

Powered by Rainbow